Vores Historie

Så sker der noget helt andet.

Vi har opsagt vores arbejde i Danmark, og er flyttet til Bulgarien, hvor vi også har fået et godt arbejde. Hundene blev dog i Danmark, hvor de stadig befinder sig på Kennel Nordanicas premisser, med den store løbegård. Eneste forskel for dem, er at de nu passes og plejes af Monicas søn Jonas, der har lejet huset og er flyttet ind med sin kæreste, De passer nu alle vore 11 hunde, mens vi opholder os en årrække i udlandet.

 

Vi har haft Siberian Huskies siden 2007, hvor vi fik vores første Husky. En lille tæve som skulle være vores eneste hund!! men ak!
Inden vi fik den hjem, havde vi to, da vi fik moderen med, og en kommentar fra opdrætteren om at ”passe på”, da det kunne blive dyrt!

På daværende tidspunkt vidste vi ikke hvad manden talte om, men må sige, at han havde ret!

 

Vi flyttede på landet

I dag har vi 10 Huskies!! 6 tæver og 4 hanner. Vi har skiftet bil 4 gange, da den jo skulle trække trailer med hunde og udstyr. Vi er i gang med tredje nye trailer, da der ikke var plads til alle hunde.

Vi har solgt vores hus i byen og er flyttet på landet, hvor vi har startet Kennel Nordanica’s, med opdræt af disse vidunderlige hunde.

Vi har efterhånden fået et rigtigt godt kendskab til denne type hund, og har gennemgået DKK’s opdrætter uddannelse.

Vi vil ikke avle hunde, bare for at avle dem, men for os er det vigtigt, at vi opretholder standarden og det fantastiske væsen disse hunde besidder. Vi vil ikke avle med henblik på sprintløb alene, og overhovedet ikke til udstillingsformål, da det ikke er den typiske Husky. Efter vores mening. Men da er alle jo forskellige.

 

 

 

I tidernes morgen

De er i tidernes morgen fremavlet til at trække over lange distancer og at være hurtige. Det er suverænt den hurtigste slædehund, der findes, men kan fint ”nøjes” med de korte afstande vi har i landet. Det vigtigste er hundenes væsen der skal være tillidsfuld og kærlig, samt det, at vi bibeholder deres smukke ydre med det oprindelige yndefulde udsende, der udstråler hurtighed og en smule overlegenhed.

På trods af, at vi har så mange hunde, er der utrolig stor forskel på deres personlighed. de er meget forskellige i alt hvad de gør. Netop det, gør det spændende at avle det frem vi synes er det rigtige.

 

Løb

Vi bruger vores hunde til Sprintløb hver eneste vinter, hvor der afholdes løb i Danmark.
Normalt kører Erik med 6 hunde, Monica med 2 hunde, Eriks forspændt en vogn med 4 hjul og en egenvægt på 55 kilo. Monicas forspændt et løbehjul. Der er sjældent nok sne i DK for kørsel med slæde, desværre.
Formålet med vores Kennel, er at opdrætte hunde til eget brug, men bestemt også med det formål, at give andre muligheden for at få en af disse fantastiske dyr, som kan give sin ejer ALT, hengivenhed og en sport der er helt fantastisk, og bringer folk sammen i de danske skove hele vinteren hvert eneste år.

 

 

 

Vores hjem

Et idyllisk snedækket billede af vores hjem, hvor vi er så heldige, at vi får lov til at bo sammen med vores Huskies. Huset til højre, er hvor vi får lov til at bo, og huset til venstre er hvor hundene elsker at bo. Vi har forsøgt at mixe dette, men efter 5 minutter inde vil de gerne ud igen! Nu er det jo heller ikke lige sagen at have 10 hunde indendørs, så nuværende ordning er ganske fin for alle. Vi har en løbegård på 9000 kvadratmeter, så de kan rigtig få løbet sig trætte. Endvidere er der 3 små løbegårde hvor vi kan adskille dem når løbetiden indtræffer.

Derudover, har vi endnu en mark på 8000 Kvadratmeter, der kun venter på at blive indhegnet til en endnu større legeplads til de kære små.

 

Hundenes hybler

Et billede af hundenes lejlighed, hvor de elsker at være. Lejligheden ligger i en lille fælles løbegård, hvor de kan komme lidt ud, men stadig være indhegnet. Hundenes del af havearbejdet, består primært i at grave en masse huller og æde alle dyr der vover sig ind på deres grund!!.. Katte er en af livretterne !!

Når vi er hjemme, er ALLE hundene lukket ud samtidig, så de kan få leget og motioneret sammen. Vi adskiller dem kun når der er løbetid.

De har helt styr på hvem der bestemmer i hierakiet, så det blander vi os aldrig i.

Denne metode gør også, at de selv finder hierakiet og sørger for der er orden i den.

 

 

 

Løbegården

Et billede af hundenes legeplads i den store løbegård. De er alle sammen på samme tid i den store løbegård i al den tid vi er hjemme. Der er aldrig problemer med at have dem sammen i gården, da de selv har styr på rangorden, hvilket fungerer perfekt. Vi har monteret kameraer på diverse steder så vi kan se, hvad der sker ved hundene og på gården, når vi ikke er hjemme. Ganske smart når man sidder i et kedeligt møde og så kan holde øje med hundene i stedet!!

 

Også for små børn

Et godt billede på hvad det er for en slags hunde